Gołąbki młodej kapusty


Będąc na targu zobaczyłam piękną główką kapusty, nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Zastanawiałam się co z niej zrobić, gołąbki a może surówkę? 

Wybór był jeden gołąbki, które wyszły rewelacyjne pyszne pyszne, delikatne rewelacyjne w smaku. 

Gołąbki  młodej kapusty
·          1główka młodą kapustę 
·          1kg mięsa karkówki wieprzowej
·          2 jajka 
·          3 łyżki bułki tartej 
·          3 łyżki koncentratu pomidorowego 
·          sól morską  
·          pieprz kolorowy 
·          ziele angielskie
·           listek laurowy 

wykonanie
1. Kapustę sparzyć gorącą wodą i zdjąć liście zostawić do wystygnięcia.
2. Mięso zmielić w maszynce do mięsa.
3.Do karkówki dodajemy bułkę tarką, jajka i doprawiamy do smaku przyprawami, dokładnie wyrabiamy

3. Na liściu z kapusty układamy kuliki mięsne i zawijamy.
4.Gołąbki układamy w garnku zalewamy 1 litrem wrzącej wody dodajemy przyprawy liście laurowe, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu czarnego i koncentrat pomidorowy.
5.Gotujemy około 1 godzinę, pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.



Prześlij komentarz