Grill SAfire recenzja

W moim domu pojawiło się ciekawe urządzenie  wielofunkcyjne grill SAfire  o powierzchni grzewczej 26,50cm i wadze około 3,5 kg.


Grill został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która na zewnątrz się nie nagrzewa. Dlatego grill możemy przenosić podczas grillowania. Wczorajsza aura była zmienna trochę słońca i deszczu. Niedziela była pod hasłem grillowane z SAfire. Na początku zaczynamy grillowanie na podwórku zaczyna padać, przenosimy się na pierwsze piętro na balkon, przestaje padać schodzimy z góry na podwórko i ponownie zaczyna padać, na koniec przenosimy się na dolny balkon. Podczas przenoszenia grill był mocno rozgrzany na płycie grillowało się mięso. Podczas przenoszenia w rożnych miejscach trzeba uważać ale jest to bezpieczne.
Urządzenie  łączy w sobie kilka funkcji: grillowania, pieczenia i smażenia.
Jako jeden z nielicznych na rynku grill posiada dwie płyty z powłoką nieprzywierającą do grillowania: jedną płaską możemy na niej upiec pizzę, placki, ciasto i drugi tradycyjny ruszt służący do grillowania. 
Urządzenie bardzo szybko się nagrzewa i uzyskuje wysoką temperaturę w ciągu dwóch minut jest gotowy do użycia.  Pod przykryciem grill uzyskuje dużo wyższą temperaturę. 

Producent zaleca stosowanie brykietu kokosowego lub brykietu Instant barbecoco. ponieważ jest ekologiczny, bezwonny, i wysoko kaloryczny.
Możemy też użyć tradycyjny brykiet tylko trochę dłużej się nagrzewa i minimalnie dymi. 
Grill jest bezdymny, jako jeden z nielicznych na rynku możemy go używać w domu, na tarasie i balkonie. 

Grill jest składany, możemy zabrać wszędzie w dowolne miejsce np jadać na piknik. Do przenoszenia grilla służy transportowa torba
Do grilla możemy dokupić dodatkowe akcesoria 
Potrawy przygotowane na grillu są smaczne i zdrowe, szczególnie polecam wyjeżdżającym z domu i liczącym kalorie.


Podczas wyjazdu na kajaki sprawdził się w 100%. Wszyscy byli pod wrażeniem przygotowanych potraw na grillu.
  Grill SAfiire jest pierwszą rzeczą, jaką zabiorę pod namiot i na żagle. 

Sezon grillowy z grillem SAfire trwa cały rok!!!!!! 

Porównując go z innymi grillami wysuwa się na prowadzenie. 
1  Dodatkowa płaska płyta
2. Jest bezdymny.
3. Szybkie rozpalanie 
4. Szybko się nagrzewa przy zastosowaniu brykietu kokosowego w ciągu 2 minut. 
5. Posiada dodatkowe funkcje smażenia i pieczenia
6. Można dokupić dodatkowe akcesoria np rożen do kurczaka
7. Można go używać w domu, na tarasie, na łódce,w dowolnym miejscu jakie przyjdzie nam na myśl . 
8. Można go przenosić podczas grillowania


Dane techniczne
Średnica: 345 mm
Wysokość: 285 mm
Wysokiej jakości stal nierdzewna
Powierzchnia gotowania: 26,5 cm
Płyta jest wyposażona w powłokę nieprzywierającą
Działa z węglem drzewnym lub brykietami
Czyszczenie: wyjmowana komora spalania
Cały grill można myć w zmywarce.

Jedzenie szybko się przygotowuje.

Przepis na karkówkę z grilla 

Składniki

  • kilka plastrów karkówki wieprzowej. 
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 5 łyżek oleju rzepakowego 
  • 6 cebulek szalotek pokrojonych w kosteczkę
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1/2 łyżeczki tymianku 
  • 4 ząbki rozdrobnionego czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka



  • wykonanie 
  • 1. Plastry karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. 
  • Marynata 
  • 2. Cebulę szalotkę kroimy w piórka.
  • 3.Do miseczki wkładamy pokrojoną cebulę, czosnek, majeranek, tymianek musztardę, olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Mieszamy/
  • 4. Plastry karkówki zalewamy marynatką i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na noc do lodówki. 
  • 5. Rozpalamy grill SAfire 
  • 6. Na gorącą płytę grilla SAfire układamy karkówkę i grillujemy z każdej strony kilka minut. 

  • Kto z Was zapomniał kupić pieczywo?? Mając w domu mąkę, olej i grill Safire możemy przygotować podpłomyki. Ciasto przygotowuje się bardzo podobnie, jak na pizze bez dodatku drożdży.  
  • Pieczone na grillu są genialne, smakują jak u babci. Dużo lepsze od tych pieczonych w piekarniku czy na patelni. 
  • Placki z blachy
  • Składniki 
  • 1 szkl mąki pszennej 
  • około 80 ml ciepłej wody 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • szczypta soli.
  • Dodatkowo 
  • ulubione zioła 
  • wykonanie 
1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. 
2. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste dodajemy wodę, jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte.
3. Ciasto przykrywamy ściereczką odstawiamy na około 30 minut. 
4. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek.
5. Rozpalamy grilla SAfire.
6. Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienia, przekładamy na drugą stronę.  



Grill łatwo się myje ciepłą wodą z płynu  do mycia naczyń. Dodatkowo można użyć mleczka do stali szlachetnej.
Grill SAfire polecam sprawdził  się w wielu sytuacjach. Jest bardzo solidnie wykonany ze stali nierdzewnej łatwy w użyciu i w transporcie. 





Prześlij komentarz