Domowy pieczony schab
Sezon na domowe wędliny wciąć trwa. Zawsze przed świętami testuje różne przepisy. Myślę ze tym razem będzie podobnie. Schab wyszedł bardzo soczysty, delikatny rozpływa się w ustach. Na pewno zrobię na święta, Wam też polecam :)
- 1 kg schabu
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku
PRZYGOTOWANIE
- Schab myjemy i
osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Schab nacieramy
solą, pieprzem, majerankiem i rozgniecionym czosnkiem.
- Zamknąć
szczelnie w naczyniu i wstawić do lodówki na 1 dobę.
- Mięso przełożyć
do rękawa, pozostawiając dużo wolnego miejsca, zamknąć klamrami i nakłuć
igłą
- Piec przez 1
godzinę w 180 st. C (grzanie góra-dół
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz