Wielka księga dań w słoiku

Na rynku wydawniczym ukazała się książka "Wielka księga dań w słoiku" autorstwa Tanya Linton nakładem wydawnictwa Laurum  z której bardzo się ucieszyłam.
Od dawna do pracy zabieram jedzenie w różnych pojemnikach, które się trochę znudziły. Wielka księga dań w słoiku stała się inspiracją do zabierania jedzenia w słoikach.
  Dla mnie jest to rewelacyjny sposób ponieważ jestem pewna, ze nic się nie wyleje.Dodatkowo bardzo ładnie wygląda,  Z kilku składników  możemy stworzyć danie piękne,kolorowe i pełnowartościowe. 

(...) Proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, jakie zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje! Jeszcze nieco lat temu słoiki dawny zarezerwowane wyłącznie do konserwowania i przechowywania żywności. Dziś popularność na dania w słoiku zaczęła włączać nienaruszony świat. Co jest przyczyną takiego sukcesu niepozornych szklanych naczyń z jedzeniem? To przede wszystkim podręczny, wygodnie i bezpiecznie zapakowany wartościowy posiłek, który często nie wymaga chociażby minuty gotowania! Zacznij używać ze słoików, i w wielkim pośpiechu się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się posiada do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu i kolacji. W Wielkiej księdze dań w słoiku znajdziesz proste receptury nie tylko na smaczne dania na bazie makaronu i ryżu, ale także niezwykłe propozycje deserowe.
Co najlepsze, wszystko przygotowuje się i przechowuje w słoiku, a czasami potem jeszcze je równo ze słoika. Trudno o wygodniejszy posiłek! Sałatki owocowe i warzywne, o jakich bogactwie wartości odżywczych nikomu nie trzeba przypominać. Komponuj ulubione owoce i warzywa według przepisu lub zmodyfikuj recepturę o sezonowe produkty albo po prostu te, które masz w sam raz u siebie w domu.
Zupy, jakie świetnie sprawdzą się jako lunch: przygotuj mieszankę, którą później zalejesz gorącą wodą, i ciesz się smakiem i aromatem powstałego dania – i to bez sztucznych barwników czy konserwantów! Pasty i dania z ryżem, czyli wniosek na obiad, jaki doda energii na resztę dnia.
Wystarczy, iż włożysz kolejne warstwy do słoika, zakręcisz wieczko i… obiad gotowy! Kiedy później otworzysz słoik, możesz przełożyć danie na talerz lub zjeść je równo ze słoika. Desery to kolejna propozycja tego, co możemy przygotować w słoiku. Skomponuj pyszne kremy, musy czy ciasta i ciesz się ich smakiem w dowolnej chwili! Raz na zawsze pożegnaj się z problemem poniżej tytułem „co przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola, snack-pack z hummusem, azjatycka zupa z tofu, pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką. ***
Tanya Linton bywa autorką książek i producentką w Home & Garden Television, gdzie nadzoruje prace ponad licznymi popularnymi programami. Obecnie bywa również partnerem w firmie zajmującej się produkcją telewizyjną, specjalizującej się w programach lifestyle’owych i dokumentalnych. Prywatnie matka trzech roześmianych chłopców.(...)

Książkę polecam osobom które zabierają posiłki do pracy, idealna na prezent :) 

Brak komentarzy: