Chrupiące gofry maślankowe
Sezon na gofry trwa cały rok, wiele osób zadaje sobie pytanie. Jaką kupić gofrownicę?
Na rynku polskim jest bardzo duży wybór gofrownic o różnej mocy .
Odpowiedz jest jedna Dezal, a dlaczego?
Gofrownica Model 301.7 Dezal została wyprodukowana w polskiej firmie z tradycjami, która ma ogromne doświadczenie na rynku światowym.
Spółka Dezal zajmuje się między innymi produkcją drobnego agd, produkcją mebli, produkcją opakowań, przetwórstwem tworzyw termoutwardzalnych, odlewami aluminium i usługami teflonowania.
Gofrownica Model 301.7 Dezal została wykonana z bardzo dobrych materiałów.
Płyty grzewcze wykonane ze stopu aluminium, pokryte warstwą wysoko odpornego na zarysowania i uszkodzenia greblonu, który dodatkowo chroni przed przywieraniem ciasta do płyt.
Gofrownica Model 301.7 Dezal ma dużą moc 1300 wat, szybko się nagrzewa. Czas nagrzewnia około 5 minut, zaś czas pieczenia od 3 do 5 minut. Sekretem chrupiących gofrów jest ciasto i moc gofrownicy.
Poprzednia gofrownica ma ponad 40 lat. pewnie by jeszcze długo służyła, ale uległa awarii. Niestety nie ma już do niej części zamiennych tj termostatu A jak wygląda zobaczcie sami
A gdyby się ukazało że nie ma mleka czy innych składników możecie użyć wody mineralnej,co prawda nie będą tak dobre jak na mleku ale lepsze jak kupione na mieście.
Dodaję też wodę mineralną, gofry są bardziej puszyste.Z tłuszczy wybieramy masło.
Gofry są uniwersalne, nadają się na każdy posiłek, wystarczy dobrać ciasto i odpowiednie proporcje składników.
Te chrupiące i złociste gofry maślankowe da się szybko przygotować.
Gofry maślankowe
składniki
wykonanie
1.W misce roztrzep jajka, masło i maślankę
2. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
3.Pośrodku zrób wgłębienie wlej masę jajeczną, dokładnie wymieszaj trzepaczką.
4.Rozgrzej gofrownicę , formę posmaruj olejem, wylej ciasto.
5.Gofry pieczemy przez kilka minut na złoty kolor.
Na rynku polskim jest bardzo duży wybór gofrownic o różnej mocy .
Odpowiedz jest jedna Dezal, a dlaczego?
Gofrownica Model 301.7 Dezal została wyprodukowana w polskiej firmie z tradycjami, która ma ogromne doświadczenie na rynku światowym.
Spółka Dezal zajmuje się między innymi produkcją drobnego agd, produkcją mebli, produkcją opakowań, przetwórstwem tworzyw termoutwardzalnych, odlewami aluminium i usługami teflonowania.
Gofrownica Model 301.7 Dezal została wykonana z bardzo dobrych materiałów.
Płyty grzewcze wykonane ze stopu aluminium, pokryte warstwą wysoko odpornego na zarysowania i uszkodzenia greblonu, który dodatkowo chroni przed przywieraniem ciasta do płyt.
Gofrownica Model 301.7 Dezal ma dużą moc 1300 wat, szybko się nagrzewa. Czas nagrzewnia około 5 minut, zaś czas pieczenia od 3 do 5 minut. Sekretem chrupiących gofrów jest ciasto i moc gofrownicy.
Poprzednia gofrownica ma ponad 40 lat. pewnie by jeszcze długo służyła, ale uległa awarii. Niestety nie ma już do niej części zamiennych tj termostatu A jak wygląda zobaczcie sami
Kupując gofrownicę pamiętacie o tym by miała dużą moc i była ciężka
Chcąc zrobić pyszne gofry musimy mieć dobre składniki podstawowe,czyli mąka, jajka,masło,mleko.Zamiast mleka możecie użyć kefiru, maślanki jogurtu, zsiadłego mleka.A gdyby się ukazało że nie ma mleka czy innych składników możecie użyć wody mineralnej,co prawda nie będą tak dobre jak na mleku ale lepsze jak kupione na mieście.
Dodaję też wodę mineralną, gofry są bardziej puszyste.Z tłuszczy wybieramy masło.
Gofry są uniwersalne, nadają się na każdy posiłek, wystarczy dobrać ciasto i odpowiednie proporcje składników.
Te chrupiące i złociste gofry maślankowe da się szybko przygotować.
Gofry maślankowe
składniki
- 2 duże jajka
- 1 1/2 szkl maślanki
- 1/2 szkl masła
- 1 1/2 szkl mąki
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
wykonanie
1.W misce roztrzep jajka, masło i maślankę
2. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
3.Pośrodku zrób wgłębienie wlej masę jajeczną, dokładnie wymieszaj trzepaczką.
4.Rozgrzej gofrownicę , formę posmaruj olejem, wylej ciasto.
5.Gofry pieczemy przez kilka minut na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz