Dwanaście słodkich miesięcy Kasia Guzik-recenzja
Na rynku wydawniczym nakładem wydawnictwa kobiecego ukazała się długo wyczekiwana książka przepisy "Dwanaście słodkich miesięcy" mojej ulubionej blogerki kulinarnej Kasi Guzik, którą kupiłam w taniej książce .
Uwielbiam przygotowywać różne słodkości moim bliskim i znajomym.
Ich zachwyt i uśmiech jest największą motywacją do pieczenia i robienia różnych słodkości.
Czasami w głowie jest pusta, zawsze z pomocą przychodzą przepisy Kasi.
Autorka bloga nie tylko robi pyszne smakołyki ale przepiękne zdjęcia.
Książka "Dwanaście słodkich miesięcy" jest jedną z moich ulubionych
(...)Przepisy na obłędnie pyszne desery od znanej blogerki
Chcesz zachwycić swoich bliskich ciastami z aksamitnymi kremami albo zostać królową dziecięcych urodzin, przygotowując wyśmienity sernik z popcornem i solonym karmelem"
Daj się porwać na 12 miesięcy w świat rozkosznych deserów Kasi Guzik, autorki bloga Gotuję, bo lubię!
Kasia Guzik to niekwestionowany autorytet w dziedzinie bajecznych tortów i pomysłowych ciast, które zrobią wrażenie na każdej teściowej.
Jej pierwsza książka to ponad 100 niepublikowanych wcześniej przepisów na oszałamiające desery, które zostały ułożone miesiącami, żeby ułatwić dobór sezonowych składników oraz dopasować je do różnych okazji i świąt.
Pączki wiedeńskie na Tłusty Czwartek, przedwojenny Cwibak na Wielkanoc czy Nowojorski sernik pomarańczowy, to tylko niektóre z przepysznych wypieków Kasi, które możesz przyrządzić we własnej kuchni już teraz.
Przekonaj się, każda okazja jest dobra, by przygotować coś pysznego!
__
O autorce
Katarzyna Guzik od maja 2008 roku prowadzi bloga "Gotuję, bo lubię?. Pytana o najlepszą decyzję życiową, bez wahania odpowiada, że była to ta o założeniu bloga.
Jej fanpage obserwuje 31 tysięcy fanów, z którymi Kasia zbudowała silną, osobistą więź. W kulinarnej blogosferze jest znana z oszałamiających warstwowych ciast i tortów, które często ozdabia do zdjęć żywymi kwiatami.
Fanom znana jest też jej miłość do koloru różowego i bajecznie kremowych, domowych deserów, które przypominają dzieciństwo. Również jej wytrawna kuchnia podbija najwybredniejsze podniebienia: jej autorski przepis na marynatę do karkówki okrążył cały Internet, a wszyscy, którzy go przetestowali do dziś są wiernymi fanami przepisów Kasi.(...)
Uwielbiam przygotowywać różne słodkości moim bliskim i znajomym.
Ich zachwyt i uśmiech jest największą motywacją do pieczenia i robienia różnych słodkości.
Czasami w głowie jest pusta, zawsze z pomocą przychodzą przepisy Kasi.
Autorka bloga nie tylko robi pyszne smakołyki ale przepiękne zdjęcia.
Książka "Dwanaście słodkich miesięcy" jest jedną z moich ulubionych
(...)Przepisy na obłędnie pyszne desery od znanej blogerki
Chcesz zachwycić swoich bliskich ciastami z aksamitnymi kremami albo zostać królową dziecięcych urodzin, przygotowując wyśmienity sernik z popcornem i solonym karmelem"
Daj się porwać na 12 miesięcy w świat rozkosznych deserów Kasi Guzik, autorki bloga Gotuję, bo lubię!
Kasia Guzik to niekwestionowany autorytet w dziedzinie bajecznych tortów i pomysłowych ciast, które zrobią wrażenie na każdej teściowej.
Jej pierwsza książka to ponad 100 niepublikowanych wcześniej przepisów na oszałamiające desery, które zostały ułożone miesiącami, żeby ułatwić dobór sezonowych składników oraz dopasować je do różnych okazji i świąt.
Pączki wiedeńskie na Tłusty Czwartek, przedwojenny Cwibak na Wielkanoc czy Nowojorski sernik pomarańczowy, to tylko niektóre z przepysznych wypieków Kasi, które możesz przyrządzić we własnej kuchni już teraz.
Przekonaj się, każda okazja jest dobra, by przygotować coś pysznego!
__
O autorce
Katarzyna Guzik od maja 2008 roku prowadzi bloga "Gotuję, bo lubię?. Pytana o najlepszą decyzję życiową, bez wahania odpowiada, że była to ta o założeniu bloga.
Jej fanpage obserwuje 31 tysięcy fanów, z którymi Kasia zbudowała silną, osobistą więź. W kulinarnej blogosferze jest znana z oszałamiających warstwowych ciast i tortów, które często ozdabia do zdjęć żywymi kwiatami.
Fanom znana jest też jej miłość do koloru różowego i bajecznie kremowych, domowych deserów, które przypominają dzieciństwo. Również jej wytrawna kuchnia podbija najwybredniejsze podniebienia: jej autorski przepis na marynatę do karkówki okrążył cały Internet, a wszyscy, którzy go przetestowali do dziś są wiernymi fanami przepisów Kasi.(...)
W książce znajdziemy przepisy podzielone na 12 miesięcy, dopasowanie do tego co aktualnie króluje w sklepach nie będzie problemy z dostępnością składników.
Bardzo dobrze opisanie przepisy, na pewno nie będzie problemu z ich relacją.
To co zachwyca od pierwszej strony przepiękne klimatyczne zdjęcia,które zachęcają do przygotowania przepisu.
Bardzo dobrze opisanie przepisy, na pewno nie będzie problemu z ich relacją.
To co zachwyca od pierwszej strony przepiękne klimatyczne zdjęcia,które zachęcają do przygotowania przepisu.
Książka Dwanaście słodkich miesięcy jest świetnym poradnikiem dla każdego, dla początkujących i zaawansowanych .
Z cala pewnością będę co niej często zaglądać.
Z cala pewnością będę co niej często zaglądać.
Kupując książkę na prezent osoba obdarowana na pewno będzie zadowolona :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz