Dietetyczna pierś z kurczaka podana na ryżu z sałatką ze szpinaku


Na przestani lat bardzo zmieniły się nasze nawyki żywieniowe coraz częściej sięgamy po produkty zdrowe, mniej kaloryczne..
Dietetyczna  pierś z kurczaka podana na ryżu z sałatką ze szpinaku bardzo często przygotowuję przed treningiem jest idealnie zbilansowane pod każdym względom

Dziś na obiad przygotowałam bardzo zdrowe danie, idealne na obiad, lunch czy kolacje.
Składniki
  • ·       200g piersi z kurczaka
  • ·       1 łyżeczka natur z koperkiem Vegeta
  • ·       1 łyżeczka sosu sojowego
  • ·       Sok z cytryny
  • ·       Pieprz do smaku





Dodatkowo
  • ·       200g ryżu
  • ·       1 bulion warzywny natur Vegeta
  • ·       Szpinak
  • ·       Pomarańcza
  • ·       Sok z pomarańczy
  • ·       Pestki granatu


 Wykonanie
 Do miseczki wlewamy sok, dodajemy przyprawę nur z koperkiem,,sos sojowy doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy.
Wkładamy do marynaty, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy pierś z kurczaka Gotujemy ryż al. dente  według przepisu na opakowaniu z dodatkiem kostki bulionu warzywnego.
Pomarańczę obieramy, oszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałki.
Na talerz wykładamy ryż, pokrojoną pierś z kurczaka, szpinak, kawałki pomarańczy, pestki granatu skrapiamy sokiem z pomarańczy.



Vegeta Natur - Inspirowane Naturą
Prześlij komentarz