Kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka

Co roku lista noworocznych postanowień jest długa. Jednym z nich jest zmiana diety zdrowej na bardzo zdrową. Wprowadzenie większej ilości zdrowych produktów do menu. Dziś przygotowałam kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka. Danie wyszło pyszne, genialne w smaku, dodatkowych walorów smakowych dodawały grzyby leśne.. Kochani zróbcie koniecznie kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka na pewno Wasz rodzina będzie zachwycona. 




Składniki

  • 100g kaszy bulgar
  • 100g quinoi 
  • 40g brązowego ryżu
  • 200g piersi z kurczaka
  • 200g mrożonych grzybów prawdziwków
Dodatkowo

  • masło klarowane
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 40g masła
  • 250 ml bulionu
  • Mała cebulka

Marynata

Wykonanie
 Grzyby kroimy w paski i obsmażamy  na maśle klarowanym.Cebulę obieramy, kroimy kostkę. Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę, dodajemy kaszę i ryż, przyprawy całość przesmażamy

 Do kaszy wlewamy partiami bulion i gotujmy mieszając, aż kasza wchłonie cały bulion. Następnie dodajemy przesmażone grzyby i ponownie wlewamy bulion, gotujemy dalej do miękkości.
Na koniec dodajemy masło i natkę pietruszki. Mieszamy doprawiamy do smaku Wyciskamy  sok z limonki i pomarańczy. Przyprawę natura pikantną z chiii, starty imbir, sok z pomarańczy i limonki mieszamy, następnie wkładamy pierś z kurczaka.
Ostawiamy chłodne miejsce na dwie godziny. Pierś z kurczaka smażymy na maśle klarowanym z każdej strony. Na talerz wykładamy kaszotto, pokrojoną  pierś z kurczaka posypujemy natką pietruszki.




drug

Vegeta Natur - Inspirowane Naturą
Prześlij komentarz