Kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka
Co roku lista noworocznych postanowień jest długa. Jednym z nich jest zmiana diety zdrowej na bardzo zdrową. Wprowadzenie większej ilości zdrowych produktów do menu. Dziś przygotowałam kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka. Danie wyszło pyszne, genialne w smaku, dodatkowych walorów smakowych dodawały grzyby leśne.. Kochani zróbcie koniecznie kaszotto z
grzybami i piersią z kurczaka na pewno Wasz rodzina będzie zachwycona.
Składniki
- 100g kaszy bulgar
- 100g quinoi
- 40g brązowego ryżu
- 200g piersi z kurczaka
- 200g mrożonych grzybów prawdziwków
Dodatkowo
Marynata
- 1 cm imbiru
- 1 łyżeczka przyprawy natura pikantna z chilli natur Vegeta
- Sok i z jednej limonki
- Sok ½ pomarańczy
- Sól, pieprz do smaku
- Natka pietruszki
Wykonanie
Grzyby kroimy w paski i obsmażamy na maśle klarowanym.Cebulę obieramy, kroimy kostkę. Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę, dodajemy kaszę i ryż, przyprawy całość przesmażamy
Do kaszy wlewamy partiami bulion i gotujmy mieszając, aż kasza wchłonie cały bulion. Następnie dodajemy przesmażone grzyby i ponownie wlewamy bulion, gotujemy dalej do miękkości.
Na koniec dodajemy masło i natkę pietruszki. Mieszamy doprawiamy do smaku Wyciskamy sok z limonki i pomarańczy. Przyprawę natura pikantną z chiii, starty imbir, sok z pomarańczy i limonki mieszamy, następnie wkładamy pierś z kurczaka.
Ostawiamy chłodne miejsce na dwie godziny. Pierś z kurczaka smażymy na maśle klarowanym z każdej strony. Na talerz wykładamy kaszotto, pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy natką pietruszki.
Grzyby kroimy w paski i obsmażamy na maśle klarowanym.Cebulę obieramy, kroimy kostkę. Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę, dodajemy kaszę i ryż, przyprawy całość przesmażamy
Do kaszy wlewamy partiami bulion i gotujmy mieszając, aż kasza wchłonie cały bulion. Następnie dodajemy przesmażone grzyby i ponownie wlewamy bulion, gotujemy dalej do miękkości.
Na koniec dodajemy masło i natkę pietruszki. Mieszamy doprawiamy do smaku Wyciskamy sok z limonki i pomarańczy. Przyprawę natura pikantną z chiii, starty imbir, sok z pomarańczy i limonki mieszamy, następnie wkładamy pierś z kurczaka.
Ostawiamy chłodne miejsce na dwie godziny. Pierś z kurczaka smażymy na maśle klarowanym z każdej strony. Na talerz wykładamy kaszotto, pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy natką pietruszki.
drug
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz