Wątróbka z cebulką i jabłkami
Będąc w sklepie kupiłam wątróbkę, którą przygotowałam z jabłkami.
Muszę przyznać, ze to był świetny pomysł. Wątróbka z cebulką i jabłkami, to niego w gębie :)
Składniki
- 400 g wątróbki wieprzowej
- 2 jabłka
- 2 cebule
- Mąka
- Olej
- Sól, pieprz do smaku.
- mód
Wykonanie
1.Wątróbkę
wieprzową myjemy, osuszamy następnie kroimy na mniejsze kawałki.
2. Cebulę
obieramy i krójmy w pióra
3. Jabłka
myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiarki
4. Na patelni
rozgrzewamy olej i smażymy piórka cebuli do lekkiego zeszklenia
5. Na patelnie
wylewamy łyżkę miodu, wkładamy jabłka i karmelizujemy.
6. Mięso
oprószamy mąką.
7. Rozgrzewamy
patelnię z olejem i smażymy wątróbkę, aż się zarumieni około 5-6 minut.
Następnie dodajemy cebulę i jabłka i dusimy jeszcze około 4-6 minut pod
przykryciem.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz