Nadziewane roladki wieprzowe
 Gorąco gotować się nie chce, dziś bardzo szybka propozycja na obiad.
Nadziewane
roladki wieprzowe, które w smaku przypominają zrazy wołowe, wyszły przepyszne.
·         
60  dag schabu bez kości 
·         
1 czerwona papryka
·         
2 duże cebule
·         
4 plastry boczki
·         
10dag kiełbasy
·         
4 łyżeczki musztardy
·         
3 łyżki oleju do smażenia
·         
2 liście laurowe  
·         
ziele angielskie 
·                 
sól, pieprz do smaku
·                 
ziemniaki.
·                 
 wykonanie
Schab dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprze. Kiełbasę, boczek ,cebulę, paprykę kroimy w średniej wielkości słupki .Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy, kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę. Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami.
Schab dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprze. Kiełbasę, boczek ,cebulę, paprykę kroimy w średniej wielkości słupki .Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy, kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę. Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy roladki z każdej strony, dodajemy iście laurowe, ziele angielskie. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut do miękkości .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz