Nadziewane roladki wieprzowe
Gorąco gotować się nie chce, dziś bardzo szybka propozycja na obiad.
Nadziewane
roladki wieprzowe, które w smaku przypominają zrazy wołowe, wyszły przepyszne.
·
60 dag schabu bez kości
·
1 czerwona papryka
·
2 duże cebule
·
4 plastry boczki
·
10dag kiełbasy
·
4 łyżeczki musztardy
·
3 łyżki oleju do smażenia
·
2 liście laurowe
·
ziele angielskie
·
sól, pieprz do smaku
·
ziemniaki.
·
wykonanie
Schab dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprze. Kiełbasę, boczek ,cebulę, paprykę kroimy w średniej wielkości słupki .Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy, kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę. Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami.
Schab dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprze. Kiełbasę, boczek ,cebulę, paprykę kroimy w średniej wielkości słupki .Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy, kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę. Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy roladki z każdej strony, dodajemy iście laurowe, ziele angielskie. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut do miękkości .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz