Nadziewane roladki wieprzowe


 Gorąco gotować się nie chce, dziś bardzo szybka propozycja na obiad.
Nadziewane roladki wieprzowe, które w smaku przypominają zrazy wołowe, wyszły przepyszne.

·          60  dag schabu bez kości
·          1 czerwona papryka
·          2 duże cebule
·          4 plastry boczki
·          10dag kiełbasy
·          4 łyżeczki musztardy
·          3 łyżki oleju do smażenia
·          2 liście laurowe 
·          ziele angielskie
·                  sól, pieprz do smaku
·                  ziemniaki.

·                   wykonanie
Schab  dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprze. Kiełbasę, boczek ,cebulę, paprykę kroimy w średniej wielkości słupki .Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy, kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę. Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami. 

Na rozgrzanej patelni obsmażamy roladki z każdej strony, dodajemy iście laurowe, ziele angielskie. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut do miękkości .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.


Brak komentarzy: