Kotlet Devolay ze schabu z masłem
Ostatnio w mojej kuchni panuje moda na tradycyjnie jedzenie, dziś zapraszam na kotlet devolay ze schabu z masłem. Roladka wyszła pyszna, bardzo soczysta rozpływająca się w ustach.
·
4 szt kotlety ze schabu
·
80 g masła
·
bułka tarta do panierowania
·
mąka do panierowania
·
jajko
·
sól i pieprz
·
olej do smażenia
1Schab rozbić
tłuczkiem na płaski kotlet. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Masło rozetrzeć
z odrobiną soli uformować wałek.
3. Na każdym
kotlecie ułożyć kawałem masła, następnie zwijać roladki.
4. Zawinięte kotlety opanierować w mące, potem w jajku i bułce tartej i odstawić do
lodówki, na mniej więcej godzinę.
5. Smażyć kotlety w głębokim tłuszczu,
aż będą złote (około 10 minut
6. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz