Kotlet Devolay ze schabu z masłem


Ostatnio w mojej kuchni panuje moda na tradycyjnie jedzenie, dziś zapraszam na kotlet devolay ze schabu z masłem. Roladka wyszła pyszna, bardzo soczysta rozpływająca się w ustach. 

Składniki:
·        4 szt kotlety ze schabu
·        80 g masła
·        bułka tarta do panierowania
·        mąka do panierowania
·        jajko
·        sól i pieprz
·        olej do smażenia


1Schab rozbić tłuczkiem na płaski kotlet. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Masło rozetrzeć z odrobiną soli uformować wałek.

3. Na każdym kotlecie ułożyć kawałem masła, następnie zwijać roladki.
4. Zawinięte kotlety opanierować w mące, potem w jajku i bułce tartej i odstawić do lodówki, na mniej więcej godzinę.

5. Smażyć kotlety w głębokim tłuszczu, aż będą złote (około 10 minut
6. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.  


Brak komentarzy: