Nadziewana cukinia
Uwielbiam przygotowywać potrawy z sezonowych warzyw i owoców, jedną z nich jest nadziewana cukinia. Danie bardzo zdrowe, pyszne jedno z moich ulubionych
Wykonanie
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Cebulę kroimy w piórka, pierś z kurczaka w paseczki. Na rozgrzaną patelnię smażymy oczyszczone kurki, czerwoną cebulę i pokrojoną pierś z kurczaka Pod koniec smażenia dodajemy kaszę, mieszamy chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem i jeżynami Tak przygotowane cukinie wkładamy do naczynia żaroodpornego , następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stopni pieczemy do miękkości około 30minut
Składniki
·
2
cukinie
·
100g
ugotowanej mix kaszy trendy lunch lub kaszy gryczanej
·
1 cebula
czerwona
·
Grzyby kurki
·
pierś z
kurczaka
·
jeżyny
·
ser
tarty
·
sól
·
pieprz
czarny
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Cebulę kroimy w piórka, pierś z kurczaka w paseczki. Na rozgrzaną patelnię smażymy oczyszczone kurki, czerwoną cebulę i pokrojoną pierś z kurczaka Pod koniec smażenia dodajemy kaszę, mieszamy chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem i jeżynami Tak przygotowane cukinie wkładamy do naczynia żaroodpornego , następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stopni pieczemy do miękkości około 30minut
1 komentarz:
Dawno nie nadziewałam cukinii.
Prześlij komentarz