Makaron ryżowy z piersią z kurczaka i grzybami.
Sezon na grzyby trwa, dziś jedno z moich ulubionych dań makaron ryżowy z piersią z kurczaka i grzybami.
Danie bardzo pyszne, robi się bardzo szybko,
Składniki
- Makaron ryżowy
- Pierś z kurczaka
- 100g grzybów prawdziwków
- Natka pietruszki
- Kolendra
- Masło klarowane
- ½ łyżeczki zielonej pasty curry
- Pieprz, sól do smaku
- Mała cebula
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie
Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu . Pierś z kurczaka pokroić. Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażymy pierś z kurczaka doprawić pastą curry, solą i pieprzem. Grzyby dokładnie oczyścić nożem i szczoteczką, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek pokroić na małe kawałki. Na patelni na maśle klarowanym smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Jak już będzie zarumieniona dodajemy pokrojone grzyby , smażymy przez kilka minut, pod koniec dodajemy natkę pietruszki doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy pierś z kurczaka i mieszamy. Na talerz wykładamy pierś z kurczaka, pierś z kurczaka, grzyby, całość dekorujemy natką pietruszki i kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz