Po pierwsze tradycja Juszkiewicz Aleksandra
Na rynku wydawniczym ukazała się książka zwyciężczyni MasterChefa Po pierwsze tradycja Aleksandry Juszkiewicz.
Jest to poradnik kuchni polskiej, a szczególnie możemy poznać przepisy staropolskie z regionu z którego pochodzi Pani Ola
(...)"Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu".
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki.
Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą.
Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.(...)
Książka została podzielona na kilka rozdziałów.
Spis treści
-zupy z tradycją
-na podkręcenie apetytu
-na duży apetyt
-ryby z mazurskich jezior
-na osłodę
Pięknie wydany kawałek wspaniałej kuchni polskiej/regionalnej.
Proste przepisy, bardzo inspirujące. Widać, że autorka włożyła dużo pracy w tworzenie tej książki.
Książka super napisana .Piękne zdjęcia dań, ukazujące staropolska kuchnię w nowoczesnej odsłonie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz