Gofrownica Dezal bąble i bąble mini- porównanie.

Tradycyjne gofry bąbelkowe będą hitem nadchodzącego lata.  Jestem ich fanką od wielu lat. 


\

W domu mam kilka urządzeń do wypieku gofrów, między innymi gofrownicę tradycyjną Dezal od wielu lat, formę do gofrów do pieczenia na gazie i z dyskontu. Numer jeden gofrownica Dezal. 

W weekend przyszedł czas na hit gofry bąbelkowe z gofrownicy Dezal.

A tak mam, że lubię porównywać różne sprzęty, by wybrać najlepszy. Inny, nietuzinkowy kształt gofrów zachwyci, nie jednego smakosza. Gofry bąbelkowe będą, cieszysz się dużym powodzeniem na spotkaniu rodzinnym, przyjęciu komunijnym, weselu. Dużą frajdą będą dla dzieci.


W weekend mam imieniny, opiszę Wam, jak się sprawdziły gofrownice bąbelkowe, czy są świetne. Porównam gofrownicę Dezal bąble i Dezal bąble mini.


Gofrownica Dezal bąble jest wykonana z bardzo dobrej jakości materiałów, na pewno posłuży wiele lat.

Pierwsze zaskoczenie to metalowa podstawka metalowa i możliwość odwracania gofrownicy. Moją gofrownicę ponad 45-letnią pożyczyłam i wróciła do mnie z uszkodzoną z tworzywa podstawą.

Bardzo duża moc 1600W, jak na gofrownicę, gofry wychodzą złociste, chrupiące i szybko się pieką. Płyty wykonane są aluminium , jest to odlew z aluminium pokryte greblonem. dzięki temu nie przywierają i dłużej posłuszną. 

Rozmiar gofrów jest duży 18x18cm i bąble są wielkości orzecha włoskiego, które przyciągają wzrok. Wyróżnia ją od konkurencji jakość wykonania, która jest na światowym poziomie Jest to bardzo wysokiej jakości sprzęt, który posłuży na wiele lat.


Gofrownica Dezal bąble mini została wykonana z bardzo dobrej jakości materiałów, jak pozostały sprzęt marki Dezal.

Jak na gofrownicę ma bardzo dobą moc 1300W. Pokrycie płyt greblonem, bardzo ułatwia pieczenie, gofry nie przywierają, nie musimy smarować za każdym razem gofrownicy. Smarujemy raz i pieczemy gofry. Wielkość gofrów 18,5x16cm

Zastanawiałam się, którą wybrać?
 W mojej kuchni bardziej się sprawdza sprzęt profesjonalny, który ma wiele zalet, dłużej służy, ma większą moc i może dłużej pracować. Na spotkaniach towarzyskich, rodzinnych gofry bąbelkowe są hitem, cały czas gofrownica jest w użyciu.




Gofrownicę Dezal bąble i bąble mini dobrze się myje, ponieważ są pokryte greblonem, smarujemy olejem przed wlaniem pierwszej porcji ciasta. 

Czyszczenie gofrownicy jest łatwe wystarczy odłączyć od prądu, gdy ostygnie szczoteczką wymieść okruchy, przetrzeć wilgotną gąbką i wytrzeć do sucha.

Porównanie gofrownicy Dezal  bąble bąble mini

Poz

Cecha

Dezal bąble

Dezal bąble mini

Opinie

1

Moc urządzenia

1600 W

1300 W

Zdecydowanie lepiej wybrać z większą mocą

2

Czas nagrzewania

8-10 min

8 min

-

3

Czas pieczenia

2,5- 3min

2,5 min

-

4

Wielkość gofra

18x18

18,5x16

Zdecydowanie większe gofry i bąble ładniej wyglądają.

5

Waga

6,30 kg

 5,15 kg

 

6

Kąt otwierania

180 stopni

180 stopni

-

 W domu mam bardzo dużo sprzętów profesjonalnego, które sprawdzają się w 100%. Jest droższy od tego do domowego użytku, ale w moim odczuciu jest lepiej wykonany, trwały i posłuży nam na lata. Uważam, ze  warto dołożyć, kupić lepszy sprzęt. 


Z największych różnic, które moim zdaniem mają wpływ i warto się tym kierować to moc urządzeni, wielkość gofrów, czas pracy ciągłej. Gofry  bąble są większe od gofrów bąble mini, Jak gofrownica Dezal bąble się rozgrzeje, gofry bąble pieką się szybciej od gofrów bąble mini.   Biorąc pod uwagę czas nagrzewania, nie ma znaczenia. Wizualnie dużo lepiej, na mocniejszą wygląda Dezal Bąble Dlatego zdecydowałam się wybrać Dezal bąble.


Gofrownica Dezal bąble sprawdzi się w punktach gastronomii, w kawiarni  w miejscach, gdzie przebywają dziećmi, food truckach,  w domach weselnych jako jedna z atrakcji dla gości, u osób które lubią mieć w domu dobry, niezawodny sprzęt.


Gofrownicę Dezal bąble mini sprawdzi się w domu, jest mniejsza możemy ją zabrać na wakacje,  na spotkania w plenerze. 




Gofry bąbelkowe są uniwersalne możemy na każdy posiłek, wystarczy wybrać odpowiednie ciasto i dodatki, gofrownicę i możemy się cieszyć niepowtarzalnym daniem wytrawnym lub na słodko. Każdy gofr to magia przyciąga nas jak magnes swoim zapachem.


Gai daan jai  czyli małe kurze jajeczka, to kantańska nazwa gofrów o oryginalnym kształćcie. Gofry są bardzo popularne w Hongkongu, formułuje się w rożek, tworząc lekki, kruchy przysmak   Gofry najczęściej podawane są z bitą śmietaną, lodami i owocami, powidłami lub zwyczajnie posypane cukrem pudrem. W  wersji wytrawnej możemy podawać z warzywami,  kurczakiem i pysznym sosem.

Przygotowałam dla Was gofry z ciasta na gofry bąbelkowe, wystarczy tylko dodać wodę i olej.  Moim zdaniem ciasto jest dobre, gofry wychodzące pyszne i chrupiące.

Płytki gofrownicy smarujemy olejem za pomocą pędzelka lub spryskujemy olejem w spray. Włączamy gofrownicę i czekamy się rozgrzeje, zgaśnie czerwona kontrolka około 8 minut. Wlewamy porcję ciasta, zamykamy. Po około 30s obracamy gofrownicę, ponownie po upływie 30s odwracamy z powrotem. Gofry pieczemy około  2,5- 3 minuty

Gofry podajemy z ulubionym kremem, dodatkami, sezonowymi owocami, konfiturą lub cukrem pudrem.


Przygotowałam też gofry według mojego przepisu, który również Wam serdecznie polecam.


Składniki 

  • 2 duże jajka 
  • 3/4 szkl mleka  3,2%
  • 6 łyżek roztopionego masła
  • 1/4 szkl cukru 
  • 1 cukier waniliowy 
  • 1 szkl mąki 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/8 łyżeczki soli

Wykonanie

 Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, masło wyrabiamy mikserem do połączenia się składników. 


Do drugiej miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sól , i mieszamy. łączymy składniki suche z masą jajeczną. Płytki gofrownicy smarujemy olejem za pomocą pędzelka lub spryskujemy olejem w spray. Włączamy gofrownicę i czekamy się rozgrzeje, zgaśnie czerwona kontrolka około 8 minut. Wlewamy porcję ciasta, zamykamy. Po około 30s obracamy gofrownicę, ponownie po upływie 30s odwracamy z powrotem. Gofry pieczemy około  2,5- 3 minuty

Gofry podajemy z ulubionym kremem, dodatkami, sezonowymi owocami, konfiturą lub cukrem pudrem.


Brak komentarzy: