Opiekacz DEZAL Sandwich-Gofry

 Jestem zachwycona możliwościami opiekacza DEZAL Sandwich-Gofry, który zagościł w mojej kuchni od jakiegoś czasu  u długo w niej pozostanie.


DEZAL Sandwich-Gofry
ma moc 1600. Posiada nieprzywierające płyty wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej greblonem - powłoka zapobiegająca przywieraniu.

  Przy wyborze sprzętu zwracajcie uwagę z jakim materiałem pokryte są płyty, jeśli będzie to greblon możecie kupować w ciemno. Sprawdza się w 100%.  Powłoka umożliwia przygotowanie kanapek, placuszków, ciastek i potraw bez tłuszczy.

Opiekacz jest bardzo stabilny, nie przesuwa się po blacie roboczym, pokrywa metalowa. Dodatkowo opiekacz został wyposażony w lampki kontrolne czerwoną i zieloną. Lampka zielona świeci - urządzenie jest podłączone do sieci zasilającej, stanowi zarówno włącznik jak też wyłącznik prądu. Lampka czerwona świeci - rozpoczął się proces grzania płyt roboczych.

W płycie dolnej znajduje się fabrycznie ustawiony ogranicznik temperatury utrzymujący odpowiednią temperaturę urządzenia.

Dlaczego warto wybrać opiekacz Dezal?

Po pierwsze ma dużą moc 1600W w porównaniu do innych opiekaczy na rynku jest liderem

Po drugie krótki czas nagrzewania, szczególnie rano czasu nam brakuje.

Po trzecie bardzo łatwy proces czyszczenia

Po czwarte trwała i bezpieczna obudowa, odporna na uszkodzenia.

   Opiekacz świetnie sprawdzi w punktach małej gastronomii, w restauracjach, w hotelach, pensjonatach. Przede wszystkim polecam do domowego użytku.


      Od ponad 45 lat jestem wierna marce Dezal ( wcześniej była pod inną nazwą) Nigdy się na niej nie zawiodłam. Polecam z pełną świadomością i na pewno nowy produkt pojawi się w mojej kuchni. Kupuję w ciemno ponieważ  jestem pewna ze będę zadowolona.


Przygotowałam absolutny hit miłośników ciasta z McDonald"s z wykorzystaniem ciasta francuskiego.

Trójkąty z ciasta francuskiego


Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • Około 200 g truskawek lub innych owoców.
  • Cukier brązowy do smaku
    Wykonanie
  • Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o wielkości płytek w opiekaczu.

    Truskawki  kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku cukrem.
     Na płytkę opiekacza kładziemy kwadrat z ciasta francuskiego, pokrojone owoce,

  Na płytkę opiekacza kładziemy kwadrat z ciasta francuskiego, pokrojone owoce, przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego.


Zamykamy opiekacz i pieczemy przez około 4 minuty do zarumienia.

Tosty z grillowanym kurczakiem i serem


Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez kości
  • 8 kromek chleba tostowego
  • Ser do tostów.
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • Sol, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Udka z kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka, doprawimy do smaku solą i pieprzem. 

    Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu, udka grillujemy do miękkości na grillu
    Zimne udka kroimy na plastry. Na kromkę chleba tostowego układamy ser, kawałki papryki  i pokrojone uda. 
    Przykrywamy drugą kromką chleba.

 Przykrywamy drugą kromką chleba. Do rozgrzanego tostera wkładamy tosty i pieczemy do zarumienienia.


Tosty grzanki z łososiem i pastą z awokado


Składniki 

  •  Opakowanie łososia wędzonego
  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 soku z limonki
  • szczypta soli, pieprzu i chili
  • świeży koperek

Wykonanie

Pasta z awokado: Awokado parzymy wrzątkiem, przekrawamy na pół i wydrążamy środek łyżeczką.

Przekładamy do miski i ugniatamy widelcem. Dodajemy starty na tarce czosnek, oliwę oraz sok z limonki.

Całość doprawiamy chili, pieprzem i solą. Chleb tostowy smarujemy pastą z a awokado, wykładamy łososia, świeży koperek i przykrywamy drugą kromką


Rozgrzewamy sandwicz, wkładamy tosty i smażymy około 3 minuty do zarumienienia.


  Czas opiekania zależy od mocy urządzenia.

 

 

 

 

Brak komentarzy: