Opiekacz DEZAL Sandwich-Gofry
Jestem zachwycona możliwościami opiekacza DEZAL Sandwich-Gofry, który zagościł w mojej kuchni od jakiegoś czasu u długo w niej pozostanie.
DEZAL Sandwich-Gofry ma moc 1600. Posiada nieprzywierające płyty wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej greblonem - powłoka zapobiegająca przywieraniu.
Przy wyborze sprzętu zwracajcie uwagę z jakim materiałem pokryte są płyty, jeśli będzie to greblon możecie kupować w ciemno. Sprawdza się w 100%. Powłoka umożliwia przygotowanie kanapek, placuszków, ciastek i potraw bez tłuszczy.
Opiekacz jest bardzo stabilny, nie przesuwa się po blacie roboczym, pokrywa metalowa. Dodatkowo opiekacz został wyposażony w lampki kontrolne czerwoną i zieloną. Lampka zielona świeci - urządzenie jest podłączone do sieci zasilającej, stanowi zarówno włącznik jak też wyłącznik prądu. Lampka czerwona świeci - rozpoczął się proces grzania płyt roboczych.
W płycie dolnej znajduje się fabrycznie ustawiony ogranicznik temperatury utrzymujący odpowiednią temperaturę urządzenia.
Dlaczego
warto wybrać opiekacz Dezal?
Po pierwsze
ma dużą moc 1600W w porównaniu do innych opiekaczy na rynku jest liderem
Po drugie
krótki czas nagrzewania, szczególnie rano czasu nam brakuje.
Po trzecie
bardzo łatwy proces czyszczenia
Po czwarte trwała
i bezpieczna obudowa, odporna na uszkodzenia.
Od ponad 45 lat jestem wierna marce Dezal ( wcześniej była pod inną nazwą) Nigdy się na niej nie zawiodłam. Polecam z pełną świadomością i na pewno nowy produkt pojawi się w mojej kuchni. Kupuję w ciemno ponieważ jestem pewna ze będę zadowolona.
Przygotowałam
absolutny hit miłośników ciasta z McDonald"s z wykorzystaniem ciasta
francuskiego.
Trójkąty z ciasta francuskiego
Składniki
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- Około 200 g truskawek lub innych owoców.
- Cukier brązowy do smakuWykonanie
- Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o wielkości płytek w opiekaczu.
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku cukrem.
Na płytkę opiekacza kładziemy kwadrat z ciasta francuskiego, pokrojone owoce,
Na płytkę opiekacza kładziemy kwadrat z ciasta francuskiego, pokrojone owoce, przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego.
Zamykamy opiekacz i pieczemy przez około 4 minuty do zarumienia.
Tosty z grillowanym kurczakiem i serem
Składniki
- 2 udka z kurczaka bez kości
- 8 kromek chleba tostowego
- Ser do tostów.
- Papryka czerwona
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- Sol, pieprz do smaku
Wykonanie
Udka z kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka, doprawimy do smaku solą i pieprzem.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu, udka grillujemy do miękkości na grillu
Zimne udka kroimy na plastry. Na kromkę chleba tostowego układamy ser, kawałki papryki i pokrojone uda.
Przykrywamy drugą kromką chleba.
Przykrywamy drugą kromką chleba. Do rozgrzanego tostera wkładamy tosty i pieczemy do zarumienienia.
Tosty grzanki z łososiem i pastą z awokado
Składniki
- Opakowanie łososia wędzonego
- 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
- 1 awokado
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 soku z limonki
- szczypta soli, pieprzu i chili
- świeży koperek
Wykonanie
Pasta z awokado: Awokado parzymy wrzątkiem, przekrawamy na pół i wydrążamy środek łyżeczką.
Przekładamy do miski i ugniatamy widelcem. Dodajemy starty na tarce czosnek, oliwę oraz sok z limonki.Całość doprawiamy chili, pieprzem i solą. Chleb tostowy smarujemy pastą z a awokado, wykładamy łososia, świeży koperek i przykrywamy drugą kromką
Czas opiekania zależy od mocy urządzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz