Zrazy z piersi indyka
Moi drodzy uwielbiam zrazy, które przygotowuje z różnych gatunków mięs. Dziś przygotowałam zrazy z piersi indyka, które wyszły bardzo pyszne, pachną obłędnie, smakują wyjątkowo.
Zrazy z piersi indyka
Składniki
- 5 szt plastrów piersi z indyka
- 2 ogórki kiszone
- 1 cebula czerwona
- 10 dag kiełbasy śląskiej
- 5 łyżeczek musztardy
- 3 liście laurowe
- 2 ziele angielskie
- Smalec do smażenia
- Sol, pieprz do smaku
Wykonanie
Plastry piersi z indyka rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsna. Oprószamy solą i pieprzem. Ogórki kiszone i kiełbasę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w ćwiartki. Plastry mięsa smarujemy musztardą, na każdy płat mięsa kładziemy ogórek, kiełbasę i cebulę. Plastry mięsa zwijamy, obwiązujemy sznurkiem roladę. Na rozgrzanym smalcu, obsmażamy zrazy z każdej strony. Przekładamy do garnka razem z tłuszczem ze smażenia, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewany gorącą wodą! Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz