Zrazy z piersi indyka

 Moi  drodzy uwielbiam zrazy, które przygotowuje z różnych gatunków mięs. Dziś przygotowałam  zrazy z piersi indyka, które wyszły bardzo pyszne, pachną obłędnie, smakują wyjątkowo.


   

Zrazy z piersi indyka

Składniki

  • 5 szt plastrów piersi z indyka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • 10 dag kiełbasy śląskiej
  • 5 łyżeczek musztardy
  • 3 liście laurowe
  • 2 ziele angielskie
  • Smalec do smażenia
  • Sol, pieprz do smaku

Wykonanie

Plastry piersi z indyka  rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsna. Oprószamy solą i pieprzem. Ogórki kiszone i kiełbasę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w ćwiartki. Plastry mięsa smarujemy musztardą, na każdy płat mięsa kładziemy ogórek, kiełbasę i cebulę. Plastry mięsa zwijamy, obwiązujemy sznurkiem roladę. Na rozgrzanym smalcu, obsmażamy  zrazy z każdej strony. Przekładamy do garnka razem z tłuszczem ze smażenia, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewany gorącą wodą! Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.


 

Brak komentarzy: