Dorada w patelni z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cube-recenzja patelni.
Jako zwolenniczka nowości, co jakiś czas sprawdzam nowości na rynku, które staram się w miarę możliwości przetestować w domu. Ostatnio brałam udział w konkursie i dostałam się do drugiego etapu w ramach konkursu dostałam patelnię z powłoką diamond Koherses black cube.
Pierwsze co mnie bardzo zaskoczyło to opakowanie i woreczek w którym była zapakowana patelnia. Produkty firmy Kohersen odznaczają się niezwykle wysoką jakością oraz innowacyjnością. Możemy ich używać na wszystkich rodzajach kuchni. Nie ukrywam, ze bardzo się ucieszyłam ponieważ w domu mam płytę gazową.
Pierwsze co mnie bardzo zaskoczyło to opakowanie i woreczek w którym była zapakowana patelnia. Produkty firmy Kohersen odznaczają się niezwykle wysoką jakością oraz innowacyjnością. Możemy ich używać na wszystkich rodzajach kuchni. Nie ukrywam, ze bardzo się ucieszyłam ponieważ w domu mam płytę gazową.
Przy produkcji patelni wykorzystano technologię black cube, która posiada dwustronną powierzchnię funkcyjną wewnątrz i na zewnątrz patelni, posiada strukturę plastra miodu, która pozwala na szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo jest odporna na zarysowania.
Powierzchnia patelni szybko się nagrzewa, zapobiega przywieraniu. Rączka podczas smażenia nie nagrzewa się, co wyróżnia patelnię. Do patelni jest dołączona pokrywka, która jest bardzo przydatna podczas gotowania. Dużą zaletą patelni jest możliwość wykorzystania patelni w piekarniku.
Powierzchnia patelni szybko się nagrzewa, zapobiega przywieraniu. Rączka podczas smażenia nie nagrzewa się, co wyróżnia patelnię. Do patelni jest dołączona pokrywka, która jest bardzo przydatna podczas gotowania. Dużą zaletą patelni jest możliwość wykorzystania patelni w piekarniku.
Patelnia Kohersem z powłoką diamond ,która okazała się strzałem w dziesiątkę. Patelnia jest solidnie wykonana, duża i ciężka dodatkowo ma pokrywkę co ułatwia gotowanie.
Rączka patelni nie nagrzewa się podczas smażenia. Na patelni można smażyć bez użycia tłuszczu, ale sugerowałabym użyć tłuszczu w spray lub odrobinę innego tłuszczu ponieważ tłuszcz jest nośnikiem smaku i dłużej posłuży nam patelnia.
Rączka patelni nie nagrzewa się podczas smażenia. Na patelni można smażyć bez użycia tłuszczu, ale sugerowałabym użyć tłuszczu w spray lub odrobinę innego tłuszczu ponieważ tłuszcz jest nośnikiem smaku i dłużej posłuży nam patelnia.
Moim zdaniem patelnia jest super, polecam ją gorąco, posiada powłokę odporną na ścieranie, jest nieprzywierająca.
Jedynym minusem jest jej cena, ale biorąc pod uwagę ze posłuży nam wiele lat, dostajemy bardzo dobry sprzęt uważam ze jest warta swojej ceny.
Jedynym minusem jest jej cena, ale biorąc pod uwagę ze posłuży nam wiele lat, dostajemy bardzo dobry sprzęt uważam ze jest warta swojej ceny.
Dorada pieczona z warzywami
Składniki
- 2 dorady świeże
- 2 ziemniaki ugotowane na poł twardo
- 1 papryka
- 2 szalotki
- 1 cytryna
- koperek
- suszony czosnek
- pieprz cytrynowy
- sól
Wykonanie
Dorady nacinamy nożem na podbrzuszu, usuwamy wnętrzności ze środka. Ryby dokładnie myjemy następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacinamy skórkę w kilku miejscach, następnie nacieramy czosnkiem, pieprzem i solą.
Do środka dorady wkładamy plasterki cytryny i koperek. Na patelnię wkładamy odrobinę masła klarowanego, kiedy patelnia się rozgrzeje wkładamy doradę, pokrojoną w krążki paprykę, w ćwiartki cebulę i ziemniaki, plasterki cytryny. Po około 4minutach przekładamy na drogą stronę, Smażymy około 3-4 minuty. Patelnię z doradą wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 8-15 minut w zależności od wielkości ryby i zapiekamy aby ryba była chrupiąca. Całość posypujemy świeżym koperkiem.
Do środka dorady wkładamy plasterki cytryny i koperek. Na patelnię wkładamy odrobinę masła klarowanego, kiedy patelnia się rozgrzeje wkładamy doradę, pokrojoną w krążki paprykę, w ćwiartki cebulę i ziemniaki, plasterki cytryny. Po około 4minutach przekładamy na drogą stronę, Smażymy około 3-4 minuty. Patelnię z doradą wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 8-15 minut w zależności od wielkości ryby i zapiekamy aby ryba była chrupiąca. Całość posypujemy świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz