Burgery drobiowe podany z warzywami

 

Burgery drobiowe z warzywami


Składniki

3/4 kg mielonego mięsa z indyka

1 łyżka musztardy

1 łyżeczka słodkiej papryki 2 proszku

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

3 łyżki oleju

sól

świeżo zmielony czarny pieprz


warzywa

1 papryka czerwona

1 cebula czerwona

Frytki warzywne z marchewki, selera i fasolki

Czosnek granulowany

rozmaryn

wykonanie

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju na patelni, wsypujemy cebulę ,paprykę i frytki warzywne, gałązkę rozmarynu  lekko solimy, smażymy  mieszając około3-4 minuty. Mięso przekładamy do miski, dodajemy dwa rodzaje papryki i musztardę. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrób dokładnie na jednolitą masę. Formujemy burgery. Na rozgrzanej patelni smażymy z dwóch stron, aż ładnie się zrumienią około 3-4 minuty z każdej strony. Do warzyw wkładamy burgery smażmy około 2 minuty J

 

1 komentarz:

Jak się całować pisze...

Apetyczne burgery drobiowe ;)