Burgery drobiowe podany z warzywami
Burgery drobiowe z warzywami
Składniki
3/4 kg mielonego mięsa z indyka
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka słodkiej papryki 2 proszku
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
3 łyżki oleju
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
warzywa
1 papryka czerwona
1 cebula czerwona
Frytki warzywne z marchewki, selera i fasolki
Czosnek granulowany
rozmaryn
wykonanie
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w
paseczki Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju na patelni, wsypujemy cebulę ,paprykę i
frytki warzywne, gałązkę rozmarynu lekko
solimy, smażymy mieszając około3-4
minuty. Mięso przekładamy do miski, dodajemy dwa rodzaje papryki i musztardę.
Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrób dokładnie na jednolitą masę.
Formujemy burgery. Na rozgrzanej patelni smażymy z dwóch stron, aż ładnie się
zrumienią około 3-4 minuty z każdej strony. Do warzyw wkładamy burgery smażmy
około 2 minuty J
1 komentarz:
Apetyczne burgery drobiowe ;)
Prześlij komentarz