Grzyby leśne smażone na maśle z natką pietruszki
Uwielbiam przygotować potrawy sezonowe, dziś mam dla Was grzyby leśne smażone na maśle z natką pietruszki.
Smakują, jako samodzielne danie, ale są też świetnym dodatkiem do wielu dań. Oczywiście smażone grzyby przygotowałam na niezawodnej patelni Kohersen Polska
składniki:
- · Różne grzyby leśne
- · Masło klarowane
- · sól
- · pieprz
- · 2 cebulki szalotki - obranie i posiekane
- · 2 ząbki czosnku
- · 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
Grzyby oczyszczamy, ale nie myjemy, kroimy na plasterki lub ćwiartki. Cebulę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, kilka minut wrzucamy prawdziwki, szalotkę, czosnek. Smażymy kilka minut, mieszamy, dodajemy pietruszkę, ponownie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz