Tortilla z mielonym indykiem.
Bardzo lubię indyka, dziś przygotowałam tortillę z mielonym indykiem, którą możemy przygotować na obiad, lunch, kolację.
Tortillę możemy podać ze świeżymi warzywami, ulubionym sosem.
Składniki
- · 2 tortille szpinakowe
- · 300g mięsa z piersi indyka mielonej
- · ½ cebuli czerwonej
- · 1 papryka czereśniowa ostra
- · ½ papryki żółtej
- · ½ papryki czerwonej
- · ½ łyżeczki przyprawy do indyka
- · Sól, pieprz do smaku
- · 1 ząbek czosnku
Wykonanie
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę Na rozgrzanej patelni na oleju, smażymy mięso z indyka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, czosnek, przyprawę do indyka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy kilka minut. Na placki tortilli ułóż farsz, składamy w rulon. Tortillę podpiekamy na suchej patelni do zarumienia. Tortillę podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz