Tortilla z mielonym indykiem.

 Bardzo lubię indyka, dziś przygotowałam tortillę z mielonym indykiem, którą możemy przygotować na obiad, lunch, kolację.



Tortillę możemy podać ze świeżymi warzywami, ulubionym sosem.


Składniki

  • ·        2 tortille szpinakowe
  • ·        300g mięsa z piersi indyka mielonej
  • ·        ½ cebuli czerwonej
  • ·        1 papryka czereśniowa ostra
  • ·        ½ papryki żółtej
  • ·        ½ papryki czerwonej
  • ·        ½ łyżeczki przyprawy do indyka
  • ·        Sól, pieprz do smaku
  • ·        1 ząbek czosnku


Wykonanie

Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę Na rozgrzanej patelni na oleju, smażymy mięso z indyka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, czosnek,  przyprawę do indyka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy kilka minut. Na placki tortilli ułóż farsz, składamy w rulon. Tortillę podpiekamy na suchej patelni do zarumienia. Tortillę podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i ulubionym sosem.


 

 

Brak komentarzy: