Karkówka smażona podana z ogórkami.
Dzisiejsza propozycja dla wielbicieli mięs, karkówka smażona podana z ogórkami.
Bardzo dobry i smaczny danie, idealne na obiad, kolacje.
Składniki
· 4 kotlety z karkówki wieprzowej
· Marynata
· 50 ml oleju rzepakowego
· 20 ml sosu sojowego
· 1 łyżka musztardy dijon
· 1 ząbek czosnku
· 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
· sól, pieprz
wykonanie
Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Zamarynowane mięso smażmy na patelni Kohersen na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony .Karkówkę podajemy z ogórkami lub ulubioną sałatką.
wpis powstał we współpracy z marką Kohersen Polska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz