Karkówka smażona podana z ogórkami.

  Dzisiejsza propozycja dla wielbicieli mięs, karkówka smażona podana z ogórkami.


Bardzo dobry i smaczny danie, idealne na obiad, kolacje. 


Składniki

·        4 kotlety z karkówki wieprzowej

·        Marynata

·        50 ml oleju rzepakowego

·        20 ml sosu sojowego

·        1 łyżka musztardy dijon

·        1 ząbek czosnku

·        1/2 łyżeczki słodkiej papryki

·        sól, pieprz


wykonanie

Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Zamarynowane mięso smażmy na patelni Kohersen  na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony .Karkówkę podajemy z ogórkami lub ulubioną sałatką.


wpis powstał we współpracy z marką Kohersen Polska 

Brak komentarzy: