Wołownia z warzywami.
Jednym z moich ulubionych mięs jest wołowina. Przygotowałam dziś, Wołownię z warzywami w niezawodnionej patelni Kohersem, która jest fantastyczna.
uwielbiam w niej smażyć i dusić rózne potrawy.
Wołowina wyszła, mięciutka, rozpływa się w ustach.
Składniki
- · 500g wołowiny na gulasz
- · 200 g grzybów leśnych
- · 1 papryka czerwona
- · 1 papryka zielona
- · 2 cebule
- · 1 rosołek wołowy
- · Pieprz do smaku
- · 1 łyżeczka papryki wędzonej
- · 1 łyżeczka ulubionych ziół
- · 50 ml Czernego wytrawnego wina
- · Masło klarowane
Wykonanie
Wołownię pokroić na kawałki 3cmx 3cm, paprykę pokroić na kawałki, cebulę w plasterki. Na rozgrzanej patelni włożyć masło klarowane. Usmażyć mięso z obu stron, dodać grzyby leśnie, wlać wino, dodać rosołek. usmażyć. Pod koniec smażenia dodać paprykę i smażyć kilka minut, doprawiać do smaku przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz