Wołownia z warzywami.

Jednym z moich ulubionych mięs jest wołowina. Przygotowałam dziś, Wołownię z warzywami w niezawodnionej patelni Kohersem, która jest fantastyczna.


uwielbiam w niej smażyć i dusić rózne potrawy.

Wołowina wyszła, mięciutka, rozpływa się w ustach.

Składniki

  • ·        500g wołowiny na gulasz
  • ·        200 g grzybów leśnych
  • ·        1 papryka czerwona
  • ·        1 papryka zielona
  • ·        2 cebule
  • ·        1 rosołek wołowy
  • ·        Pieprz do smaku
  • ·        1 łyżeczka  papryki wędzonej
  • ·        1 łyżeczka ulubionych ziół
  • ·        50 ml Czernego wytrawnego wina
  • ·        Masło klarowane


Wykonanie

Wołownię pokroić na kawałki 3cmx 3cm, paprykę pokroić na kawałki, cebulę w plasterki. Na rozgrzanej patelni włożyć masło klarowane. Usmażyć mięso z obu stron, dodać grzyby leśnie, wlać wino, dodać rosołek. usmażyć. Pod koniec smażenia dodać paprykę i smażyć kilka minut, doprawiać do smaku przyprawami.


Brak komentarzy: