Schab z warzywami.
Bardzo proste szybkie danie schab z warzywami, który przygotowałam w mojej ulubionej patelni Kohersem. która jest niezastąpiona w mojej kuchni..
Dzięki nieprzywierającej, odpornej na zarysowania powłoce umożliwia smażenie na minimalnej ilości tłuszczu.
Składniki
- · 200g schabu
- · ½ papryki czerwonej
- · ½ papryki żółtej
- · ½ papryki zielonej
- · 1 cebula czerwona
- · 1 ząbek czosnku
- · Pieprz do smaku
- · ½ łyżeczki brązowego cukru
- · 1-2 łyżki sosu mirian lub sojowego
- olej
·
Wykonanie
Schab i paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka. schab można zamarynować dodatkowo w ulubionych przyprawach. Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy schab, cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, czosnek. Dodajemy sos, cukier, pieprz. Smażymy kilka minut w zależności jakie lubimy warzywa.
Wpis powstał we współpracy z firmą Kohersen Polska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz