Schab z warzywami.

  Bardzo proste szybkie danie schab z warzywami, który przygotowałam w mojej ulubionej patelni Kohersem. która jest niezastąpiona w mojej kuchni..



Dzięki nieprzywierającej, odpornej na zarysowania powłoce umożliwia smażenie na minimalnej ilości tłuszczu.


Składniki

  • ·        200g schabu
  • ·        ½ papryki czerwonej
  • ·        ½ papryki żółtej
  • ·        ½ papryki zielonej
  • ·        1 cebula czerwona
  • ·        1 ząbek czosnku
  • ·        Pieprz do smaku
  • ·        ½ łyżeczki brązowego cukru
  • ·        1-2 łyżki sosu mirian lub sojowego
  • olej

·     


Wykonanie

Schab i paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka. schab można zamarynować dodatkowo w ulubionych przyprawach.  Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym  oleju smażymy schab, cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, czosnek. Dodajemy sos, cukier, pieprz. Smażymy kilka minut w zależności jakie lubimy warzywa.


Wpis powstał we współpracy z firmą Kohersen Polska 

Brak komentarzy: