Garnek do gotowania na parze z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cude. Roladki z piersi indyka z warzywami gotowane na parze.
Garnek do gotowania na parze Kohersen został wykonany przy użyciu technologii Black Cube, które posiadają dwustronną powierzchnię funkcyjną wewnątrz i na zewnątrz naczynia z powłoką diamond, która zapobiega rysowaniu i odbarwieniu, zabezpiecza przez zarysowaniem podczas używania ostrych przyborów kuchennych, czy podczas mycia
Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu.
Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka DIAMOND to dodatkowe zabezpieczenie powierzchni naczynia - pomaga chronić naczynie przed zarysowaniem, nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia. Niebieska poświata na powierzchni naczynia to widoczna oznaka tej wyjątkowej ochrony. Powłoka DIAMOND jest odporna na ścieranie i zapewnia ochronę na długi czas - nawet do 12000 przetarć. Co więcej, na powierzchni naczynia nie powstają przebarwienia, nawet podczas gotowania „barwnych” potraw. Opatentowana, dwustronna powierzchnia funkcyjna technologii BLACK CUBE® posiada wyjątkową strukturę plastra miodu, która pozwala na szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła.BLACK CUBE® to przede wszystkim niezwykle efektywna powłoka zapobiegająca przywieraniu. Jest to możliwe dzięki kompozycji złożonej z wypustek ze stali nierdzewnej i wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką non-stick.
Dzięki strukturze funkcyjnej umożliwiającej szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła oraz powłoce zapobiegającej przywieraniu przyrządzanie posiłków odbywa się przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu. Potrawy są smaczne i jednocześnie zdrowe, a do tego również mają mniej kalorii. Wykorzystując patenty firmy Kohersen możemy przygotować szybciej dzięki czemu oszczędzamy cenny czas i możemy zaoszczędzić na gaz lub energię
Roladki z piersi
indyka z warzywami gotowane na parze.
Składniki
· 5 szt plastrów piersi z indyka
· Świeży szpinak
· Papryka czerwona
· Musztarda kielecka
· 1 cebula czerwona
· Szparagi
· Kalafior
· Sol, pieprz do smaku
Wykonanie
Plastry piersi z indyka rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsna. Oprószamy solą i pieprzem. Plastry mięsa smarujemy musztardą, na każdy płat mięsa kładziemy liście szpinaku, paseczki papryki. Plastry mięsa zwijamy, zawijamy w folię spożywczą. Na sitku do gotowania na parze układamy roladki z piersi indyka, szparagi, różyczki kalafiora, cebulę czerwoną i paprykę czerwoną. Gotujemy do miękkości około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz