Tatar z wołowiny



składniki
  • 1/2 kg wołowiny bez kości lub polędwicy wołowej 
  • 3 ogórki kiszone
  • 2  cebulki
  • kapary
  •  pieprz   czarny 
  • maggi
  • sól  
  •  jajka
  • oliwa z oliwek 

 
sposób przygotowania

  Mięso myjemy i mielimy w maszynce  lub siekamy.

 Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.

 Zmieloną  wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.

Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg z wgłębieniem na jajko.  Oddzielamy jajko od  białka i delikatnie  wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok  tatara   układamy pokrojone w kostkę  cebulkę i ogórki  i kapary.
Prześlij komentarz