Tatar z wołowiny
składniki
- 1/2 kg wołowiny bez kości lub polędwicy wołowej
- 3 ogórki kiszone
- 2 cebulki
- kapary
- pieprz czarny
- maggi
- sól
- jajka
- oliwa z oliwek
sposób przygotowania
Mięso myjemy i mielimy w maszynce lub siekamy.
Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Zmieloną wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.
Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg z wgłębieniem na jajko. Oddzielamy
jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok
tatara układamy pokrojone w kostkę cebulkę i ogórki i kapary.
2 komentarze:
O Boze jak ja kocham Tatara!!!!!,no teraz nie bede mogla przestac o nim myslec!!Wyglada pieknie :)
A smakował obłędnie. :D Za jednym przysiadem zjadłem dwa.
Prześlij komentarz