Łosoś zapiekany z truskawkami





Jako, że dziś jest Dzień bez Mięsa, oto nasza propozycja na dzisiejszy obiad mimo, że mamy środę nie piątek, proponujemy Wam rybę. I to nie byle jaką, a łososia. :)
składniki
  • 1 kawałek łososia (100 g)
  • 20 g parmezanu
  • 6 świeżych truskawek
  • sól Kamis
  • pieprz biały Kamis 
  • szczypta estragonu Kamis
  • sok z jednej cytryny
  • oliwa z oliwek
  • rukola
Wykonanie
Myjemy łososia osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. 4 umyte truskawki kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę, posypujemy startym parmezanem, obkładamy truskawkami, skrapiamy oliwą. Zawijamy w papier i pieczemy kombiwarze 20 minut w 180 stopniach.
Łososia podajemy z rukolą i udekorowanego świeżymi truskawkami.
Prześlij komentarz