niedziela, 16 listopada 2014

Canelloni z warzywami na patelnie po staropolsku

Większość z dan z makaronem  można przygotować w kilkanaście minut.Możemy go podawać na wiele sposobów z różnymi dodatkami. Jakiś czas temu zostałam zaproszona do konkursu organizowanego przez markę Iglotex, gdzie zadaniem było przygotowanie dania z warzywami.
Ostatnio cierpię na brak czasu, dlatego dziś moje danie obiadowe jest szybkie, dobre i pyszne.

składniki 
  • 1 opakowanie Canelloni marki  Arrighi 
  • 1 opakowanie warzywa na patelnię po staropolsku Iglotex
  • oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz, sól do smaku
  • ulubione zioła  świeże
Wykonanie 
Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oliwy z oliwek wkładamy mieszankę warzyw po staropolsku, czosnek,zioła  doprawiamy do smaku solą,pieprzem i ziołami smażymy przez chwilę. Na talerzu układamy warzywa, makaron robimy dekoracje z ziół.
Prześlij komentarz