poniedziałek, 3 listopada 2014

Kuchnia Indyjska najlepsze przepisy Mridula Baljekar, Rafi Fernandez, Shehzad Husain i Manisha Kanani

Kuchnia indyjska najlepsze przepisy Mridula Baljekar, Rafi Fernandez, Shehzad Husain i Manisha Kanani wydawnictwa Publicat to wspaniały przewodnik, który zabiera nas do krainy smaków kuchni indyjskiej .
Poradnik zawiera  zbiór 325 oryginalnych przepisów i ponad 1800 fotografii  kuchni indyjskiej. Wydana na bardzo dobrym jakościowo papierze.

Książka podzielona jest na rozdziały
Wprowadzenie do kuchni indyjskiej.
Podstawowe zasady kuchni indyjskiej
Przygotowanie indyjskiego curry
Planowanie indyjskiego posiłku.




Aromaty, przyprawy i zioła
Proszki i pasty curry
Dodatkowe składniki.
Owoce
Warzywa
Fasola, groch i soczewica
Ryż
Chleby
Naczynia i przybory kuchenne
Zupy i przystawki
Ryby i owoce morza.
Dania z drobiu
Dania z mięsne
Dania balti
Wegetariańskie dania główne
Ryżowe i wegetariańskie przystawki oraz lekkie sałatki
Dodatki przyprawowe i sosy czatni
Indyjskie chleby
Desery i napoje
Glosariusz
Indeks
Hurtownicy i dostawcy
Wszystkie przepisy ilustrowane są  piękną fotografią. Każdy przepis opatrzony jest komentarzem na temat właściwości odżywczych.  Niektóre przepisy dodatkowo zawierają porady kucharza, co stanowi ceną wskazówkę. Miłośnicy kuchni indyjskiej znajdą wiele przepisów, które dokładnie są opisane,  fotografie pokazują poszczególne etapy przygotowania dania indyjskiego. Kuchnia Indyjska najlepsze przepisy jest wspaniałą kopalnią wiedzy dla miłośników kuchni indyjskiej i dla tych którzy kochają dobre jedzenie.
Z uwagi na piękne wydanie może być wspaniałym prezentem
 Kuchnia Indyjska najlepsze przepisy ukazała sie nakładem wydawnictwa pubicat
Prześlij komentarz