Grillowany pstrąg z warzywami i sosem jogurtowym

Grillowanie jest jednym z moich ulubionych sposobów obróbki termicznej. Pogoda dopisuje zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw PdP-VEGA Prowansalska.  do nabycia w sklepie Tradismak. Mieszanka bardzo dobrze się sprawdza w kuchni, na grillu w ogrodzie.

Składniki 
  • 2 pstrągi 
  • kilka dużych kapeluszy pieczarek 
  • ser mozzarella
  • pomidorki koktajlowe  
  • cebulka czerwona 
  • kabanosy 
  • 50 ml jogurty naturalnego 
  • przyprawa prowansalka Tradismak
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu.
Grillowane kapelusze pieczarek.
 Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą
Sos jogurtowy 
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.


Prześlij komentarz