Odchudzająca zupa ogórkowa.

skuteczne chudniecie wymaga czasu żadna dieta cud nie pomoże. Nadwaga bierze się z naszych błędów w odżywianiu. Kilogramy znikną, gdy zmienimy nasze przyzwyczajenia kulinarne. W wielu dietach brakuje zupy,które bardzo lubię. Nie było innego wyjścia jak przygotować odchudzoną zupę ogórkową, która smakuje wybornie. Czas gotowania zupy zależy od tego, jakie lubimy warzywa.  Zawsze staram się kontrolować czas gotowania około 20 minut, warzywa są al dente i mięso idealne ugotowane :) Petarda :)


składniki 

  • 15 dag piersi z indyka 
  • małe jajko 
  • 1 marchewka 
  • 2  ogórki kiszone 
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pietruszki 
  •  kawałek selera 
  • koperek 
  • natka pietruszki 
  • sól,pieprz do smaku 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 5 ziaren ziela angielskiego 
  • 2 liście laurowe 

Wykonanie
Pierś z indyka mielimy na średnich oczkach w maszynce do mięsa.  Do miski wkładamy zmielone mięso, jajko, pietruszkę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do garnka wlewamy około 1 litr wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler w kostkę, cebulę, czosnekziele angielskie, liście laurowe, Łyżką z mięsa robimy małe kuleczki, które dodajemy do wywaru warzywnego. Całość gotujemy około 15 minut na wolnm ogniu.. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki pokrojone w plasterki, seler naciowy i koperek gotujemy około 5 minut
Prześlij komentarz