Polewa czekoladowa Siostry Anastazji

    Przepisów   na polewy co ciast jest bardzo dużo.  Polecam   Wam   tę    jest idealna  na każdą  okazję  a  w szczególności na święta   kiedy   potrzebujemy    jej  dużo.  
Składniki:
  • 13 dag margaryny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany
W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.

1 komentarz:

Mateusz Domański pisze...

Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.