Polewa czekoladowa Siostry Anastazji
Przepisów na polewy co ciast jest bardzo dużo. Polecam Wam tę jest idealna na każdą okazję a w szczególności na święta kiedy potrzebujemy jej dużo.
Składniki:
- 13 dag margaryny
- 5 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka żelatyny
- 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany
W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną
żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia
wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu
(lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.
1 komentarz:
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
Prześlij komentarz