Ulubione ciasto karpatka
Lista składników
- 1/2kostka margaryny Kasia
- 4 jajek
- 1 szklanki wody
- 1 szklanki mąki
- 2 kremy karpatka
- 1 litr mleka
Jak zrobić?
Wodę
z margaryną zagotować, dodać mąkę z fix do karpatek, mieszać aż powstanie geste ciasto cały czas mieszając łyżką znowu podgrzać ciasto na małym ogniu przez 1 minutę aż do uzyskania z ciasta kuli Po ostudzeniu masy wbijać po jednym jajku i ucierać. Na blaszkę
wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką wyłożyć połowę ciasta (moja forma
była kwadratowa 24cm x 24cm). Piec w 200 stopniach 30-35min.
Ugotować krem według przepisu ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z
ugotowanym kremem upieczone góry i doliny przełożyć kremem posypać cukrem pudrem schłodzić :) smacznego :)
3 komentarze:
Jeżeli kobiety można skusić na błyskotki, to mnie można skusić taką karpatką. :)
Poproszę kawałek.
Tanio się cenisz. ;)
Oj ta karpatka tak kusi...
Prześlij komentarz