makaron z sosem grzybowym ze sztuką mięsa
Składniki:
Wykonanie:
ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową Mięso pokrój w
plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w
kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach
wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć
grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek,
bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną
godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć
mięso z powrotem do garnka.makaron polać sosem grzybowym ze sztuką
mięsa.
- makaron rurki- 1 sztuka
- czosnek żąbki - 2 sztuki
- mięso od szynki - 50 dekagramów
- liśc laurowy - 1 sztuka
- suszone grzyby - 3 dekagramy
- ziele angielskie - 3 sztuki
- cebula duża - 1 sztuka
- Bulionetka Bulion wołowy Knorr - 1 sztuka
Wykonanie:
ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową Mięso pokrój w
plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w
kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach
wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć
grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek,
bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną
godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć
mięso z powrotem do garnka.makaron polać sosem grzybowym ze sztuką
mięsa.
1 komentarz:
Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale makaron cannelloni to duże rurki, które się nadziewa w środku, a to co widać na zdjęciu to nic innego jak penne :-))
Pozdrawiam.
Prześlij komentarz