Ryba po grecku
Składniki:
- Filet z mintaja- 1 kilogram
- musztarda sarepska - 4 łyżki
- Ketchup Hellmann’s - 3 łyżki
- średnie marchewki - 4 sztuki
- ząbek czosnku - 3 sztuki
- por - 1 sztuka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- seler - 1 sztuki
- cukier
- cebula - 3 sztuki
- mąka
- papryka - 1 sztuka
- pieprz
- koncentrat pomidorowy - 1
opakowanie
- bulion warzywny
- przyprawa do ryb
Sposób przygotowania:
- Posyp filety rybne przyprawą
do ryb, odstaw do lodówki.
- Obierz warzywa i zetrzyj na
tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
- Podsmaż wszystkie warzywa patelni,
na oleju. Smaż przez 5 minut.
- Następnie dodaj koncentrat
pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 15
minut, ciągle mieszając.
- Gdy warzywa będą już miękkie,
dopraw je do bulionem warzywnym, pieprzem
- Oprósz zamarynowane ryby mąką i
obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na
zimno bądź na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz