Łosoś grillowany na liściu salaty z borówkami
Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- 2 łyżki oleju
- ząbek czosnku
- pieprz tymianek
- kostka rosołowa
- papryka słodka
- sałata
- marchewka
- groszek
- cytryna
- borówki
Wykonanie:
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony. Jednocześnie robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę. Smacznego
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony. Jednocześnie robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściu sałaty posypujemy startą skórką z cytryny , robimy różyczki z marchewki zaś w połówki cytryn wkładamy borówkę. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz