Zupa z dwóch czekolad
Nagrodzony przepis konkursowy od patkaa3
Składniki (dość duże, dla 2 osób):
- 50 g posiekanych orzechów laskowych
- 50 g płatków migdałowych
- 200 g ciemnej czekolady z nadzieniem (u mnie krówkowym), rozpuszczonej w kąpieli wodnej
- 200 g białej czekolady z nadzieniem (u mnie kokosowym), rozpuszczonej w kąpieli wodnej
- 80 g śmietanki kremówki
- po 8 gałek lekko rozpuszczonych lodów czekoladowych i śmietankowych lub waniliowych
Sposób przygotowania:
Do
ciemnej czekolady dodać lody czekoladowe i kremówkę, miksować przez
chwilę. Do białej czekolady dodać lody śmietankowe i róznież zmiksować. Z
jednej strony nalewamy zupę białą, a z drugiej- ciemną (ja nalałam
najpierw białą potem ciemną, bo niestety nie miałam odpowiedniego
naczynia). Wzdłuż linii łączącej zupy posypujemy obficie migdałami i orzechami laskowymi.
Podajemy natychmiast, bo luby z pewnością czeka!
Podajemy natychmiast, bo luby z pewnością czeka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz