Walentynkowy sernik na zimno
Nagrodzony przepis konkursowy od alaaa72
pierwsza warstwa
4 szt 150 gr serek homogenizowany waniliowy,
4 szt 150 gr serek homogenizowany waniliowy,
- 180 gr margaryna,
- 4 łyżki żelatyna
- 1 szt cukier waniliowy,
- 3 szt jajka,
- 3/4 szkl cukier,
- druga warstwa
- 0,5 l kremówka,
- 0,7 l woda,
- 2 szt galaretka brzoskwiniowa,
- trzecia warstwa
- 2 szt galaretka brzoskwiniowa
- 0,7 l woda
- winogrona i banan do dekoracji
1 warstwa- Utrzeć margarynę z jajkami i cukrami ,cały czas miksując dodawać serki homogenizowane i namoczoną żelatynę. Masę wylać na blachę i i schłodzić
2 warstwa- ubić kremówkę na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką wylać na pierwszą warstwę i ponownie schłodzić
3 warstwa - galaretki ugotowane w 0, 7 l. Tężejące wylać na drugą warstwę.
Na drugiej warstwie ułożyć dekorację z owoców. Sernik musi być dobrze schłodzony.
Sernik jest na blachę z brzegami.Wszystkie składniki na pierwszą warstwę powinny mieć temperaturę pokojową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz