Maszynka do zmiękczania mięsa
Będąc na zakupach w Selgrosie mogą uwagę zwróciła maszynka do zmiękczania mięsa firmy Hendi o 51 ostrzach lub mniejsza o 34 lub o 17. Wybrałam tę o największej iliści ostrzy i najdroższa. Maszynka płaszczy mięso i zmiększa dzięki czemu mamy lepszą jakość i smak męsa bez użycia chemicznych przypraw. Ostrza wykonane są ze stali nierdzewnej wysuwają się przy uderzeniu nacinając nasze mięso. dzięki takiej obrobce skacamy czas marnowania do 1/4 potrezbnej przy tradycyjnej metodzie, zaś gotowania skracamy o 50 % co ma wplyw na smak jakość i ubytki podczas obróbki. Mięso jest bardzo soczyste i marynata dociera w głąb mięsa, zachowuje aromat i polepsza walory smakowe. Na rynku pojawiło się wiele podobnych urządzeń do użytku domowego który polecam, mój jest przeznaczony dla gastronomii. Produkt wart polecenia i swojej ceny :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz