Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego w cytrynie z miodem
Dacie wiarę? Tatar z łososia! I to wykonany własnoręcznie. Z bukietem sałat. Poezja smaku. Gdyby życie było takie proste, jak przygotowanie tej sałatki. ;)
Składniki
- mieszkanka sałat Fit& Easy-100g
- łosoś bez skóry-150g
- sok z cytryny-100ml
- ocet z białego wina-50ml
- miód-50g
- cukier do smaku
- obrane i wydrążone z pestek świeże ogórki-80g
- serek kremowy kozi-50g
- posiekana kolendra-1 łyżka
- posiekana czerwona cebula-1 łyżka
- sok z limonki-10ml
- sól morska Kamis do smaku
- pieprz Kamis do smaku
- Jogurt-60 ml
- listki świeżych ziół posiekanie-1 łyżka
- cząstki limonki-4szt
- plastry ogórka do dekoracji
Wykonanie
Marynowanie łososia:
Sok z cytryny,ocet i mód wymieszać i
doprawić cukrem i solą . Łososia
pokropić w cienkie plastry i zalać marynatą . Pozostawić, aż łosoś
zmieni barwę na jaśniejszą
Przygotowanie tatara
Łososia i ogórki
pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać z kolendrą
cebulą i połową serka
doprawić do smaku sokiem z limonki ,solą i
pieprzem
sposób podania
Formować porcje tatara na talerzu za pomocą okrągłej
foremki.
Podawać z bukietem polanym jogurtem wymieszanym z ziołami. Tatara
dekorować pozostałym serkiem i
cząstkami limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz