Radicchio z rukolą i orzechami w winegrecie malinowym
I kolejna sałatka przyrządzana na warsztatach pod okiem Mistrzów.
Tym razem z palonymi orzechami, palonymi ale nie spalonymi. Choć ostro się dymiło z patelni. :D W sam raz na początek romantycznego wieczoru.
Składniki
Tym razem z palonymi orzechami, palonymi ale nie spalonymi. Choć ostro się dymiło z patelni. :D W sam raz na początek romantycznego wieczoru.
Składniki
- Rukola Fit&Easy-100g
- Radichcio-100g
- orzechy włoskie-80g
- maliny-150g
- Ocet winny z czerwonego wina-30ml
- wino czerwone wytrawne-20 ml
- olej z orzechów włoskich -30 ml
- cukier do smaku
- sól morska Kamis do smaku
Wykonanie
Przygotowanie winegretu
Połowę malin zmiksować z octem winem zamiast wina
możemy użyć
malinówki i olejem. Doprawić solą i
cukrem do smaku
Przygotowanie
sałatki
Orzechy lekko upalić na patelni. Poszarpane liście sałat wymieszać z
połową winegretu i orzechami.
Dekorować malinami, skropić pozostałą
częścią winegretu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz