Grillowany tuńczyk z bukietem sałat i sosem pomidorowo-oliwkowym z dodatkiem puree buraczanego
No i czas na kolejną odsłonę warsztatowych przygód w Polskiej Akademii Kulinarnej.
Składniki
Składniki marynaty wymieszać. Zamarynować w niej tuńczyka przez godzinę.
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Tuńczyka grillować polewając sosem. Cebulę zeszklić na oleju, dodać puree z buraków i śmietanę. Odparować połowę płynu.
Na talerzu ułożyć miks sałat skropiony oliwą z oliwek. Na nim ułożyć tuńczyka. Podawać z puree z buraków.
A jeżeli nie macie wszystkich produktów to zapraszamy na zakupy do LIdla, gdzie właśnie trwa tydzień francuski.
Składniki
- 180g filetu z tuńczyka
- 60g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 mała ostra papryczka
- sól, pieprz
- 40g oliwy z oliwek
- sok z połówki cytryny
- skórka starta z połówki cytryny
- 1 ząbek posiekanego czosnku
- 1 posiekany pomidor bez skórki
- 3 posiekane oliwki Kalamates bez pestek
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- sól, pieprz
- 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy
- 1 opakowanie buraczków puree Hortex
- 200g cebuli
- 100ml śmietany 30%
Składniki marynaty wymieszać. Zamarynować w niej tuńczyka przez godzinę.
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Tuńczyka grillować polewając sosem. Cebulę zeszklić na oleju, dodać puree z buraków i śmietanę. Odparować połowę płynu.
Na talerzu ułożyć miks sałat skropiony oliwą z oliwek. Na nim ułożyć tuńczyka. Podawać z puree z buraków.
A jeżeli nie macie wszystkich produktów to zapraszamy na zakupy do LIdla, gdzie właśnie trwa tydzień francuski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz