Pasztet z królika z warzywami
Sezon karnawałowy w pełni dziś przygotowałam pasztet podany jako przystawka. Myślę ze idealnie sprawdzi się podczas karnawału i podczas innych okoliczności
Składniki
- 1kg dag mięsa wieprzowego np boczku
- 1 kg mięsa wołowego
- 1 kg mięsa drobiowego
- 1królik
- 30 dag słoniny
- 2 przyprawy do pasztetu
- 30 dag drobiowej wątróbki
- 4 czerstwe bułki
- żurawiny
- po kilka ziaren owocu jałowca i ziela angielskiego
- 3 listki laurowe
- 10 surowych jajek
- sól, pieprz
- 2 marchewka
- 2 pietruszka
- 50 ml oleju
- 1 party mix Ole
- 1 mix sałat Fit&Easy
- pomidorek
- żurawina
Sposób przygotowania
Gotujemy królika,drób wieprzowinę i wołowinę w przyprawach dodajemy
warzywa marchewkę i pietruszkę Słoninę podsmażamy dodajemy do niej
sparzoną wątróbkę, czerstwą bułkę, Odstawiamy wszystko do ostygnięcia, a
potem mielemy trzy razy.
Dodajemy surowe jajka, doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy przyprawy
i przyprawę do pasztetu i olej według uznania tak by nie byl
suchy dodajemy żurawinę Do formy wyłożonej słoniną wykładamy masę
którą posypujemy bułką tarka układamy plastry słoniny
Pieczemy w temperaturze 180°C przez mniej więcej godzinę.
Na talerzu układamy mix sałat na nim plaster pasztetu z
żurawiną dodajemy mix party z Ole,żurawinę i pomidorek
koktajlowy
1 komentarz:
chetnie sprobowalabym tego specjalu ;)
Prześlij komentarz