sałatka z kapusty pekińskiej
składniki
- 1/2 szt malej kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 papryka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Sos Vinaigrette malinowy:
wykonanie
Kapustę umyć osuszyć, pokroić
na drobno, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Paprykę pokroić w
kostkę. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać .
Przygotować sos:
Do garnka wlać wino,
włożyć maliny (250 g) gotować do zredukowania, wystudzić, następnie rozdrobnić
blenderem. Do tak przygotowanej bazy dodać maliny (pozostałe 50 g), olej, sok z
cytrynki. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Sałatkę wymieszać z
sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz