Fasolka po bretońsku





Składniki
  • 50 dag fasoli Jaś Kupiec
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 30 dag kiełbasy śląskiej
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 dag mąki
  • sól
  • pieprz
  • papryka

Wykonanie
Fasolę przebrać, opłukać zalać wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę dodać do fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do fasolki.

4 komentarze:

Unknown pisze...

Prosto i pysznie :) Tak jak lubię. Zapraszam też na moją wersję - http://fasolkapobretonsku.net.pl/

Unknown pisze...

Prosto i diabelsko smacznie ;)Polecam też swoją wersję na podobny przepis, o TUTAJ :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

co tu napisać jest pyszna byłam widziałam bardzo podobny przepis :)Pozdrawiam serdecznie :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

dokładnie tak Twój przepis jest rewelacyjny :) Pozdrawiam :)