Fasolka po bretońsku
Składniki
- 50 dag fasoli Jaś Kupiec
- 30 dag boczku wędzonego
- 30 dag kiełbasy śląskiej
- mały koncentrat pomidorowy
- 2 dag mąki
- sól
- pieprz
- papryka
Wykonanie
Fasolę przebrać, opłukać zalać wodą pozostawić na noc. Następnie
ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Kiełbasę i
boczek pokroić w kostkę dodać do fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy doprawić
do smaku solą, pieprzem i papryką, Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do fasolki.
4 komentarze:
Prosto i pysznie :) Tak jak lubię. Zapraszam też na moją wersję - http://fasolkapobretonsku.net.pl/
Prosto i diabelsko smacznie ;)Polecam też swoją wersję na podobny przepis, o TUTAJ :)
co tu napisać jest pyszna byłam widziałam bardzo podobny przepis :)Pozdrawiam serdecznie :)
dokładnie tak Twój przepis jest rewelacyjny :) Pozdrawiam :)
Prześlij komentarz