Pstrąg z sałatką z rukoli podawany z sosem czosnkowym
Składniki
- 1 pstrąg
- sól Kamis
- pieprz cytrynowy
- sok z cytryny
- kolendra Kamis
- cebula
- rukola Fit&Easy
- sałata masłowa
- pomidorki koktajlowe
- kiełki rzodkiewki
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały jogurt
Pstrąga patroszymy, myjemy następnie dokładnie wycieramy. Skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem i solą. Do środka wkładamy listki kolendry. odstawiamy na dwie godziny. Cebulkę kroimy w krążki. na papierze do pieczenia saga układamy cebulę następnie kładziemy pstrąga całość posypujemy posiekaną kolendrą. Pieczemy około 20 minut w 180 C
sos
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Sałatka
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, dodać rukolę, pokrojone na połówki pomidorki, posypać kiełkami.
2 komentarze:
Pięknie podany, w lidlu właśnie są pstrągi w promocji, czekam na lepszą pogodę i zrobię na grillu :)
A pochwalisz się?
Prześlij komentarz